VÅR

En Vårig Ridupplevelse i 2 timmar

Varaktighet: 2 timmar
Pris: 600 kr per person
Ingen ridvana krävs.

Vill du uppleva djupa, vilda och vackra skogar till islandshäst så är detta en ridupplevelse för dig. Passar både dig med och utan erfarenhet. Ridvägar och tempo anpassas efter sällskapet.

Program för dagen: Ca 1-1,5 timmes ridning. När vi möts på gården så är hästarna sadlade. Du får tid att bekanta dig med din nya vän och om behov finns så rider vi lite på ridbana. När allt känns gött i magen så myser vi iväg rakt ut i skogen. Hemma på gården släpper vi ut hästarna i sina hagar igen.

Tillgänglighet: Året runt.

Vad ingår: Svensk/engelsktalande guide och ridhjälm.

Att ta med sig: oömma kläder samt rejäla skor gärna med klack. Vintertid varma kläder och sommartid långbyxor.

Notera: Viktgräns 90 kg. Denna upplevelse är för alla erfarenhetsnivåer. Minimim åldergräns 10 år. All anmälan är bindande. Avbokning, återbetalning eller ombokning sker endast med läkarintyg. Vi förbehåller oss rätten att avboka återbetala eller omboka vid extremt dåligt väder. 

För att boka ring: 073 558 85 58

Familjemys

Varaktighet: 2 timmar
Pris:  600 kr per person
Barn från 7 år, ingen ridvana krävs

”Lyxigt ridäventyr för hela familjen med barnen i fokus. Rid genom djupa skogar. Bind upp hästarna för mysig paus och njut tillsammans av en magisk dag med islandshästar och vildmarksnära natur.”

Program för dagen: När vi möts på gården så är hästarna sadlade. Ni får tid att bekanta er med hästarna. Om behov finns så börjar vi med att rider lite på ridbana. När allt känns gött i magen så myser vi iväg rakt ut i skogen. 

Tillgänglighet: Året runt

Vad ingår: Svensk/engelsktalande guide och Hjälm.

Att ta med sig: oömma kläder samt rejäla skor gärna med klack. Vintertid varma kläder. Sommar rekommenderar långbyxor. 

Notera: Viktgräns 90 kg. Denna upplevelse är för alla. Minimim åldergräns 7 år. All anmälan är bindande avbokning, återbetalning eller ombokning sker endast med läkarintyg. Vi förbehåller oss rätten att Avboka återbetala eller omboka vid extremt dåligt väder. 

För att boka ring: 073 558 85 58

Halvdags Ridupplevelse

Varaktighet: 3 timmar
Pris: 900 kr per person
För alla erfarenhetsnivåer

Fågelkvitter och vitsippor, vårkänslorna sprudlar denna årstid ur både människa och häst. Passar både dig med och utan erfarenhet. Ridvägar och tempo anpassas efter sällskapet.

Program för dagen: Ca 2-2,5 timmes ridning. När vi möts på gården så är hästarna sadlade. Du får tid att bekanta dig med din nya vän och om behov finns så rider vi lite på ridbana. När allt känns gött i magen så myser vi iväg rakt ut i skogen. Hemma på gården släpper vi ut hästarna i sina hagar igen.

Tillgänglighet: Året runt 

Vad ingår: Svensk/engelsktalande guide och ridhjälm.

Att ta med sig: oömma kläder samt rejäla skor gärna med klack. Vintertid varma kläder sommartid långbyxor.

Notera: Viktgräns 90 kg. Denna upplevelse är för alla erfarenhetsnivåer. Minimim åldergräns 10 år. All anmälan är bindande avbokning, återbetalning eller ombokning sker endast med läkarintyg. Vi förbehåller oss rätten att avboka återbetala eller omboka vid extremt dåligt väder. 

För att boka ring: 073 558 85 58

Heldags Ridupplevelse

Varaktighet: 5 timmar
Pris: 1250 kr per person inkl lunch
För alla erfarenhetsnivåer

Du vet den dära känslan när vårsolen äntligen börjar värma din kind. En heldag på hästryggen är en oslagbar upplevelse med tid för både avkoppling och bus. Passar både dig med och utan erfarenhet. Ridvägar och tempo anpassas efter sällskapet.

Program för dagen: Ca 3,5 timmars ridning. Vi gör ordning hästarna tillsammans och packar sadelväskorna. Du får tid att bekanta dig med din nya vän och om behov finns så rider vi lite på ridbana. När allt känns gött i magen så myser vi iväg rakt ut i skogen. Vi pausar för en välförtjänt picknick. (Medtag eget som packas i hästarnas sadelväskor eller kolla in våran matmeny). För att sedan rida vidare mot nya äventyr. Hemma på gården släpper vi ut hästarna i sina hagar igen.

Tillgänglighet: Året runt.

Vad ingår: Svensk/engelsktalande guide och ridjälm.

Att ta med sig: Oömma kläder samt rejäla skor gärna med klack. Vintertid varma kläder och sommartid långbyxor.

Notera: Viktgräns 90 kg. Denna upplevelse är för alla erfarenhetsnivåer. Minimium åldergräns är 10 år. All anmälan är bindande. Avbokning, återbetalning eller ombokning sker endast med läkarintyg. Vi förbehåller oss rätten att avboka återbetala eller omboka vid extremt dåligt väder. 

För att boka ring: 073 558 85 58

Retreat med islandshästar

Varaktighet: 3 dagar/2 riddagar/2 övernattningar

Normalpris: 3950 kr

Häng med på en riktig feel good upplevelse med yoga och ridning i Hälsingland

– All inklusive i 3 dagar
– 1 pass yoga, 2 nätter, 2 riddagar
– Lokalt och närproducerade måltider.
– Stundvis i tystnad med stilla och återhämtande möten nära naturen.
– Pigga och välridna islandshästar.

För dig med ridvana.
Egen häst är välkommen.
Max 8 deltagare.

Program:

Dag 1

Vi möts kl 15.00 på gården för att packa in oss i det mysiga torpet.
17.00 Middag
19.00-19.45 Leds du in i en meditativ yoga.
20.00 Stilla kväll med tid för reflektion och vila.
Självplock av kvällsfika.

Dag 2

08.00 Frukost
09.00 Förbereder vi hästarna och packar sadelväskorna för en Sinnesroritt ca 4-5 timmar. Vi binder upp hästarna och njuter av en måltid ute i skogen.
Ca kl 14-15 åter på gården tid för reflektion och vila.
17.00 Middag
20.00 Stilla kväll med tid för reflektion och vila.
Självplock av kvällsfika

Dag 3

Till häst hela dagen
07.00 Gryningsritt med en ljuvlig frukost.
Resten av dagen delar vi stigarna med några av planetens mest magnifika vilda djur. Mellan berg och dalar. Föreställ dig känslan av harmoni när vi svävar i tölt förbi sjöar och genom urskog.
13.00 Hemma på gården rundar vi av härliga dagar med lunch.
15.00 hemfärd

För att boka ring: 073 558 85 58

Ridsemester 2 dagar

Varaktighet: 2 riddagar/1 övernattning
Pris: 3900 kr Helpension

Häng med oss på en ridsemester. Vi packar islandshästarnas sadelväskorna hemma på gården. För att övernatta på bekväm Hälsingegård. Morgonen därefter rider vi vidare för nya blånande vyer och naturupplevelser.

Ridvägarna är verkligen fantastiska det är i detta område vi ofta rider och många kan känna igen sig från bilderna.
Djupa vilda skogar med berg och dal. Drömmigt läge vid sjö där vi gärna badar både oss själva och hästar efter en lång dag på hästryggen.

Program:
Dag 1
Kl 9.00 möts vi på gården för att bli tilldelad din häst och packa oss klara för att rida iväg. Vi lunchar och fikar ute på skogen. Middag äter vi väl framme på Hälsingegården.¨

 
Dag 2
Rider vi vidare mot nya äventyr ca 30 km senare är vi hemma igen på gården. Kl 18 avslut.

För att boka ring: 073 558 85 58

Ridupplevelsen Höleklack

Varaktighet: 6 timmar
Pris: 1800 kr inkl lokalt närproducerad picknick buffe
Häst- och ridvana krävs

Ridupplevelsen Höleklack har blivit en väldigt populär upplevelse för aktiva människor som gillar utmaningar.

Höleklack ligger 352 meter över havet. På berget finns en söt röd liten stuga där man kan övernatta och ett utkikstorn. Här är utsikten helt magiskt vacker. För att bestiga berget krävs starka vältränade hästar. Som ryttare bör man vara i  god kondition, styrka och balans. Du behöver nödvändigtvis inte vara mycket ridvan men med mod och rätt inställning så kommer man långt. Våra islandshästar bär dig uppför och utför utan att blinka. Vi rider i alla gångarter i höga tempon i en fantastisk natur. Genom tysta djupa skogar, förbi sjö och dal.

Program för dagen: När vi möts på gården gör vi ordning hästarna tillsammans packar sadelväskorna och förbereder oss på en fantastisk heldag. Ridsträckan är ca 17 km. På toppen av berget så binder vi upp hästarna och njuter av vackra vyer. Här bjuder vi på en lokalt närproducerad picknick buffe. Under dagens gång så stannar vi till för några kortare pauser då hästarna får dricka och beta medans vi sträcker på benen. Du får chansen att lära dig rida fram i tuffare terräng. Hur vi tillsammans med hästarna respekterar och värnar om naturen. Väl framme hemma på gården igen gör vi iordninghästarna och släpper vi ut hästarna i sina hagar. 

Tillgänglighet: Vår, sommar och höst

Vad ingår: Svensk/engelsktalande guide, hjälm, sadelväska, picknick

Att ta med sig: Oömma kläder lager på lager, rejäla skor gärna med klack. Medtag egen vattenflaska.

Notera: Viktgräns 90 kg. Denna upplevelse är för dig med ridvana. Minimim åldergräns 15 år. All anmälan är bindande avbokning, återbetalning eller ombokning sker endast med läkarintyg. Vi förbehåller oss rätten att avboka återbetala eller omboka vid extremt dåligt väder. 

För att boka ring: 073 558 85 58