HÖST

Rid på vikingars vis

Varaktighet: 4 timmar

Pris: 1650 kr inkl lunch

För alla erfarenhetsnivåer

”I tystnad och fullständig harmoni delar vi stigarna med några av planetens mest magnifika vilda djur. Ett vilmarksafari till islandshäst i Hälsingland”

En hyllning till islandshästen

Att vikingarna valde just islandshästen är inte alls svår att förstå. I regn och rusk, genom lavaöknar, strömmande älvar, över fjäll och glaciärer, bar de sina ryttare. Utan dem var det svårt att överleva. I över 1000 år har Islandshästen funnits på Island och har sedan dess inte förändrats.

Våran gård är belägen djupt inne i Hälsingeskogen med närheten till det vilda och tysta. Hälsingland har visat sig vara en av de björnrikaste områderna i Sverige. Om vi är tysta nog så finns det en chans att vi möter skogens konung, älgen.

Hör du korpens rop kanske någon av våra rovdjur slagit sitt byte?

Det skygga lodjuret, den mystiska järven, den sagolika vargen, tjädrar, rådjuren, hararna, ekorrar, rävar och alla andra vänner i vår natur, gör upplevelsen unik för varje dag. Att dela stigarna tillsammans med de vilda djuren i naturen är en mäktig känsla som är värd att upplevas om och om igen. Varje årstid och varje dag har sin egen historia och charm.

Program:

Vi möts på gården och gör i ordning hästarna tillsammans. Vi börjar lite på ridbanan för en genomgång av dagen samt lite Basic guidlines.. Vi förbereder oss även på hur vi förhåller oss om vi får ett möte med någon av våra vilda djur.

När vi känner oss redo rider vi rakt ut i vildmarken. Vi kommer stundvis rida i tystnad för att öka chansen att möta, se eller höra någon av mellan Sveriges vilda djur. Vi stannar vi till för en avkopplande lunchpaus. Nånstans mellan sjö, berg och dal. När vi är mätta och belåtna fortsätter ridäventyret. Väl hemma på gården hjälps vi åt att sadla av hästarna och släpper tillsammans ut dem till sin flock igen.

Hoppas du återkommer till civilisationen med nya fina minnen och lite mera kunskap och förståelse för naturen, de vild djuren och islandshästen.

Tillgänglighet: Året runt

Vad ingår: Häst med utrustning, svensk/engelsktalande passionerad ridguide, ridhjälm, front packväskor och lunch.

Att ta med sig: Oömma kläder. Rekommenderar långa byxor och rejäla skor. Kläder efter väder.

Notera: Viktgräns 90 kg. Åldersgräns 12 år.

All anmälan är bindande. Återbetalning eller ombokning sker endast med läkarintyg. Vi förbehåller oss rätten att avboka återbetala eller omboka vid extremt dåligt väder.

För att boka ring eller smsa: 073-558 85 58

En Höstig Hälsinge Ridupplevelse

Varaktighet: Kl 10.00-13.00

Pris: 1050 kr per person

För alla erfarenhetsnivåer, skritt och tölt

Vill du uppleva hösten från hästryggen? Djupa, vilda och vackra skogar till islandshäst så är detta en ridupplevelse för dig. Släpp vardagen för en stund och häng med oss på en avkopplande och spännande ridäventyr. Passar både dig med och utan erfarenhet. Ridvägar och tempo anpassas efter sällskapet.

Program för dagen:

När vi möts på gården så är hästarna sadlade. Du får tid att bekanta dig med din nya vän och om behov finns så rider vi lite på ridbana. När allt känns gött i magen så myser vi iväg rakt ut i skogen. Detta är en fantastisk naturupplevelse med islandshäst. Ca 7-10 km njutridning i skritt och tölt. Ridvägarna är oslagbara med blånande vyer och snirklandes på skogstigar i djupa vilda skogar. Hemma på gården hjälps vi åt att sadla av hästarna och släpper vi ut dem till sin flock igen.

Tillgänglighet: Hösten 1 sept- 30 nov

Vad ingår: Svensk/engelsktalande passionerad ridguide och ridhjälm.

Att ta med sig: Oömma kläder efter väder och rejäla skor.

Notera: Viktgräns 90 kg. Denna upplevelse är för alla erfarenhetsnivåer. Minimum åldersgräns 12 år. All anmälan är bindande. Återbetalning eller ombokning sker endast med läkarintyg. Vi förbehåller oss rätten att avboka och omboka vid extremt dåligt väder.

För att boka ring eller smsa: 073-558 85 58

En ridresa genom Hälsinglands kulturhistoriska landskap

Varaktighet: 4 dagar/4 riddagar/3 övernattningar

Pris: 11 500 kr per person inkl helpension

Detta är det ultimata äventyrsridningen för dig med ridvana. En ridresa som överträffar det mesta.

Tillgänglighet: 18-21 Maj 2024

Vad ingår: Helpension, svensk/engelsktalande ridguide, ridhjälm, packväskor, häst och hästens utrustning.

Att ta med sig: Packlista skickas vid bokning.

Notera: Viktgräns 90 kg. Denna upplevelse är för dig med mycket ridvana. Minimum åldersgräns 15 år

För att boka ring eller smsa: 073-558 85 58

Ridupplevelsen LÅNGRITTEN

För erfarna ryttare

Varaktighet: 5 timmar

Pris: 1500 kr per person inkl lunch

”Häng med oss på en ridupplevelse som innehåller det mesta. Långa töltsträckor, hängmattor, god mat, underbar natur och och svårslagna ridvägar mellan sjö berg och dal i vilda Hälsingeskogar.

Program för dagen: När vi möts på gården tilldelas din häst för dagen och vi gör ordning hästarna tillsammans. Ca 15-20 km äventyrs ridning på våra oumbärligt starka och lätt-töltade islandshästar med härlig arbetsglädje och vilja. Naturen är fantastiskt med djupa skogar mellan sjö berg och dal. Någonstans i en skogsglänta eller nära sjö stannar vi för att njuta av en god lunch. Både vi och hästarna gillar att leka. känn dig fri att ta en egen stig i skogen och det finns endast två regler, Släpp vardags stressen och ha kul.

Hemma på gården hoppas vi du laddat själen med sinnesro och tillsammans hjälps vi åt att släpper vi ut hästarna i sina hagar igen.

Tillgänglighet: Året runt

Vad ingår: Svensk/engelsktalande passionerad ridguide och ridhjälm.

Att ta med sig: Oömma varma kläder samt rejäla skor.

Boende: För du/ni som åker långt finns flera mysiga boenden i närheten. Fråga oss gärna så hjälper vi dig vidare.

Notera: Viktgräns 90 kg. Denna upplevelse är för alla erfarenhetsnivåer. Minimum åldersgräns 12 år. All anmälan är bindande. Återbetalning eller ombokning sker endast med läkarintyg. Vi förbehåller oss rätten att avboka, återbetala eller omboka vid extremt dåligt väder.

För att boka ring eller smsa: 073-558 85 58 eller via länken högst upp till bokningsidan.

En Heldags Ridupplevelse

Varaktighet: 5 timmar
Pris: 1500 kr per person inkl lunch


För alla erfarenhetsnivåer

En dagstur är troligtvis det allra bästa sättet att verkligen få ut det allra mesta när du kommer till oss. Hösten från hästryggen är magisk. Djupa, vilda vackra Hälsingeskogar är svårt att få nog av. Hos oss vill vi att du ska känna dig som hemma. Men främst av allt så handlar det om att tölta i vildmarken och att ladda själen med sinnesro.

Program för dagen: Vi gör ordning hästarna tillsammans. Du får tid att bekanta dig med din nya vän och om behov finns så rider vi lite på ridbanan. När allt känns gött i magen så myser vi iväg rakt ut i skogen. Vi stannar upp för för en god lunchpaus. Binder upp hästarna i ett träd och tar oftast med hängmattorna med god tid för att njuta av hästar och naturen tillsammans. Är du ridvan får du nån av våra flotta härligt ridbara hästar och är du ovan väljer vi en trygg häst till dig.

Hemma på gården släpper vi ut hästarna i sina hagar igen.

Tillgänglighet: Året runt

Vad ingår: Svensk/engelsktalande guide och ridhjälm.

Att ta med sig: Oömma kläder efter väder samt rejäla skor.

Notera: Viktgräns 90 kg. Denna upplevelse är för alla erfarenhetsnivåer. Minimum åldersgräns 12 år. All anmälan är bindande. Återbetalning eller ombokning sker endast med läkarintyg. Vi förbehåller oss rätten att avboka, återbetala eller omboka vid extremt dåligt väder.

För att boka ring eller smsa: 0735588558

Ridweekend med Orbaden spa och resort

2 dagar/1 riddagar/1 övernattningar

Varaktighet: Lördag-Söndag hela Hösten och Vintern 23/24

Pris: 3550 kr per person inkl dubbelrum (500 kr tillägg enkelrum)

”Ladda själen med sinnesro i djupa vilda Hälsingeskogar. God mat, makalös natur och islandshästar. Koppla av med spa, 3 rätters och hotellnatt på Orbaden spa resort.

Programbeskrivning:

Lördag Kl 9.45

Ankomst till Hälsinge Ridupplevelser. Landa och andas.

Kl 10-15 En Heldags Ridupplevelse för alla erfarenhetsnivåer eller Ridupplevelsen Långritten för erfarna ryttare.

Kl 15.15 ta din egna bil 42 min vacker bilväg till Orbaden spa resort.

Hos Orbaden spa resort

Kl 16.00 checka in

Tid för att stanna upp, vila och duscha.

Kl 17.30

3 rätters Middag

Kl 19.00-22.00

Spa ritual

Nattinatt

Söndag Kl 8.00-10.00

Hotell frukost

11.00 checka ut som en ny människa och gott om tid i lugn och ro för hemresa.

För att boka ring eller smsa: 073-558 85 58

Två dagars ridsemester med övernattning på Hälsingegård.

Varaktighet: 2 riddagar/1 övernattning
Pris: 6500 kr per person inkl helpension

”Häng med på en riktig feel good ridsemester. Med yoga och islandshästar i Hälsingland. Vi packa sadelväskorna hemma på gården. För att övernatta på bekväm Hälsingegård. Morgonen därefter rider vi vidare för nya blånande vyer, kulturhistoria och naturupplevelser. ”

Djupa vilda skogar med berg och dal. Fantastiskt läge vid sjö där vi gärna badar både oss själva och hästar efter en lång dag på hästryggen.

Program:
Dag 1
Kl 10.00 möts vi på gården för att bli tilldelad din häst och packa oss klara för att rida iväg. Vi lunchar och fikar ute på skogen. Middag äter vi väl framme på Hälsingegården.

Dag 2
Rider vi vidare mot nya äventyr ca 20 km senare är vi hemma igen på gården. lunch middag och fika på skogen. Kl 18 avslut.

För att boka ring eller smsa: 073-558 85 58

Ridupplevelsen Höleklack

Varaktighet: Ca 7 timmar
Pris: 1800 kr per person inkl lunch
Häst- och ridvana krävs

”Ridupplevelsen Höleklack har blivit en väldigt populär upplevelse för aktiva människor som gillar utmaningar.”

Höleklack ligger 352 meter över havet. På berget finns en söt röd liten stuga där man kan övernatta och ett utkikstorn. Här är utsikten helt magiskt vacker. För att bestiga berget krävs starka vältränade hästar. Som ryttare bör man vara i god kondition, styrka och balans. Du behöver nödvändigtvis inte vara mycket ridvan men med mod och rätt inställning så kommer man långt. Våra islandshästar bär dig uppför och utför utan att blinka. Vi rider i alla gångarter i höga tempon i en fantastisk natur. Genom tysta djupa skogar, förbi sjö och dal.

Program för dagen:

När vi möts på gården gör vi ordning hästarna tillsammans packar sadelväskorna och förbereder oss på en fantastisk heldag. Ridsträckan är ca 17 km. På toppen av berget så binder vi upp hästarna och njuter av vackra vyer samt och picknick. Under dagens gång så stannar vi till för några kortare pauser då hästarna får dricka och beta medans vi sträcker på benen. Du får chansen att lära dig rida fram i tuffare terräng. Hur vi tillsammans med hästarna respekterar och värnar om naturen. Sommartid brukar vi bada innan vi rider hemöver. Väl framme hemma på gården igen gör vi i ordning hästarna och släpper vi ut hästarna i sina hagar.

Tillgänglighet: Maj – Oktober. Vår, sommar och höst.

Vad ingår: Svensk/engelsktalande guide, ridhjälm, sadelväska, picknick

Att ta med sig: Oömma kläder samt rejäla skor (gärna med klack). Medtag egen vattenflaska.

Notera: Viktgräns 90 kg. Denna upplevelse är för dig med ridvana. Minimum åldersgräns 15 år. All anmälan är bindande. Återbetalning eller ombokning sker endast med läkarintyg. Vi förbehåller oss rätten att avboka, återbetala eller omboka vid extremt dåligt väder.

För att boka ring eller smsa: 073-558 85 58

Rid på vikingars vis, företagsevent

Varaktighet: 3-4 timmar
Pris: 950 kr per person inkl fika

Rid på vikingars vis, företagsevent för 12-24 pers

”1 timmes ridning och passar alla erfarenhetsnivåer, skritt och tölt. En helt fantastisk naturupplevelse med islandshästar”

Program för dagen :

När vi möts på gården så är hästarna sadlade. Du får din häst tilldelad och vi sitter upp för en gemensam genomgång på ridbana. När allt känns gött i magen så myser vi iväg rakt ut i varierande terräng i djupa Hälsingeskogar. Dessutom delar vi stigarna med några av planetens mest magnifika vilda djur. Är du ridvan får du gärna rida någon av våra mera flotta och oumbärligt villiga hästar. Om du är oerfaren får du en trygg och snäll häst. När den ena gruppen rider njuter resten av sällskapet av gofika. Efter ridupplevelsen gör vi tillsammans ordning hästarna och släpper ut dem till sin flock igen.

Att ta med sig: Oömma kläder samt rejäla skor gärna med klack. Vi rekommenderar långbyxor och kängor. Hjälm finns att låna annars kom som ni ÄR.

Notera: Viktgräns 90 kg. Denna upplevelse är för alla erfarenhetsnivåer. Anmälan är bindande återbetalas endast med läkarintyg.

För att boka ring eller smsa: 073-558 85 58

Ridning och kulning i Hälsingland

Varaktighet: 4 timmar

Pris: 1650 kr per person

För alla erfarenhetsnivåer

” Ladda själen med kulning och islandshästar i tysta, djupa och vilda Hälsingeskogar. ”

Djupt inne i en glänta i skogen, på ett berg över en dal eller varför inte över en stilla sjö. Bjuder vi dig på ett naturkraftigt uppträdande med kulning som du sent kommer glömma. Vi vägleder dig gärna att hitta din inre röst och erbjuder dig även att prova själv. Det går självklart bra att bara lyssna.

Våra islandshästar är snälla, välridna och trygga. Vi rider i skritt och tölt ca 7-10 km njutridning. En fantastisk naturupplevelse med islandshästar som passar hela familjen.

Program för dagen:

När vi möts på gården gör vi ordning hästarna tillsammans och förbereder oss för en unik och naturkraftig ridupplevelse. Detta är verkligen en fantastisk naturupplevelse med islandshästar ca 7-10 km njutridning. Någonstans i skogen eller vid sjön beroende på väder och vind. Stannar vi upp för att uppleva naturkraftig kulning. Troligtvis helt lamslagna och berörda på djupet rider vi vidare stundvis i tystnad. För att omfamna naturen och öppna våra sinnen. För barnen och vuxna passar det även bra att spana efter vilda djur. Väl framme hemma på gården igen gör vi i ordning hästarna och släpper vi ut hästarna till sin flock igen.

Tillgänglighet: året runt

Vad ingår: Svensk/engelsktalande passionerad ridguide och ridhjälm

Att ta med sig: Oömma kläder samt rejäla skor gärna med klack. Vi rekommenderar långbyxor och kängor. Hjälm finns att låna annars kom som du ÄR.

Notera: Viktgräns 90 kg. Denna upplevelse är för dig med ridvana. Minimum åldersgräns 12 år. All anmälan är bindande. Återbetalning eller ombokning sker endast med läkarintyg. Vi förbehåller oss rätten att avboka, återbetala eller omboka vid extremt dåligt väder.

För att boka ring eller smsa: 0735588558

FAMILJEMYS

Varaktighet: 3 timmar
Pris: 1050 kr per person


Ingen tidigare erfarenhets krävs

”Med fokus på barnen som uppskattas av hela familjen”

Program för dagen:

När ni kommer till gården så har vi börjat förbereda hästarna. Innan vi bär av ut i skogen så börjar vi lite i på ridbanan. När allt känns gött i magen så rider vi ut. Halvvägs tar vi en lite paus och sen fortsätter äventyret. Väl hemma på gården hjälps vi åt sadla av och släpper ut hästarna i sina hagar igen.

Tillgänglighet: Året runt

Vad ingår: Svensk/engelsktalande guide, ridhjälm och sadelväskor.

Att ta med sig: Höst/vinter kläder, overall eller täckbyxor och varmjacka samt lager på lager under. Varma skor och tips är värmesula till barn.

Notera: Viktgräns 90 kg. Denna upplevelse är för alla. Minimum åldersgräns 6 år.

För att boka ring eller smsa 0735588558